Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ehealth, de zorg ontzorgd?

29 november 2018 @ 14:00 - 17:00

€5

Programma symposium KIVI NVKI BMTZ

29 november 2018 – LUMC, collegezaal 4

Tijd Omschrijving
13:45-14:15 Inloop en koffie
14:15-14:50

 

Ir. Guido Zonneveld – Manager MICT / Klinisch fysicus / opleider Klinische Informatica ,  Jeroen Bosch ziekenhuis – TU/e

 

Zijn wij klaar voor de toekomst?

De ontwikkelingen op het gebied van Medische Technologie en ICT gaan snel. Zeer snel. De IT infrastructuur moet stabiel en continu beschikbaar zijn, informatie moet meer en meer richting patiënten en ketenpartners worden ontsloten terwijl de privacywetgeving strikter wordt. Een onmogelijke opgave? Bijna wel.

Alleen als er binnen het ziekenhuis goed wordt samengewerkt tussen MT en ICT, tussen gebruikers en MICT en de patiënt betrokken is, kom je een heel eind.  Het Jeroen Bosch ziekenhuis deelt hun aanpak en ervaringen.

14:50-15:25 Sanne van Luenen  (MSc) – Scientific manager National eHealth Living Lab (NeLL)

Het Nationaal eHealth Living Lab onderzoekt, verbindt en werkt samen aan de zorg van morgen.

Het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) is hét open, onafhankelijke eHealth kennisplatform in Nederland. We doen wetenschappelijk onderzoek naar onder andere de veiligheid, betrouwbaarheid en effectiviteit van eHealth toepassingen. Daarnaast verbinden wij verschillende partijen met elkaar en werken wij samen aan de zorg van morgen.

Een voorbeeld van een NeLL project is The Box van de afdeling cardiologie in het LUMC. The Box krijgen mensen na een hartinfarct mee naar huis en daarmee kunnen ze thuis metingen uitvoeren, zoals de bloeddruk. Ook kunnen ze videobellen met de arts. Zowel patiënten als zorgverleners zijn erg tevreden over The Box en hij is ook kosteneffectief. The Box zal nu verder geïmplementeerd gaan worden.

15:25-15:45 Koffie
15:45-16:20 Jannis Syntychakis (PDEng) – Biomedisch Technoloog \ Klinisch Informaticus, Isala.

‘Praktijkgids medische informatie technologie’

 

De praktijkgids Medische Informatie Technologie is een initiatief van de Koepel Medische Technologie. Daarin wordt beschreven hoe softwareapplicaties, software gestuurde medische systemen maar ook zelfontwikkelde medische software veilig en betrouwbaar kunnen worden geïmplementeerd en toegepast. In deze presentatie zal worden ingezoomd op de toepassing van software/apps in zorgorganisaties/het ziekenhuis. Zowel software die van buitenaf het ziekenhuis binnen komt als software/apps die intern zijn ontwikkeld of in samenwerking tussen zorginstelling en een bedrijf.

16:20:16:50 Algemene discussie over onderwerp
17:00- Afsluiting en Borrel

Gegevens

Datum:
29 november 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.kivi.nl/afdelingen/medische-technologie/activiteiten/activiteit/ehealth-de-zorg-ontzorgd

Locatie

LUMC, collegezaal 4