Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Technical innovations in Medicine (TiiM) congres van NVvTG

12 mei 2019 @ 08:00 - 13 mei 2019 @ 17:00

De Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVvTG) organiseert op 12 en 13 april het Technical innovations in Medicine (TiiM) congres, te Utrecht. Het TiiM congres biedt een platform voor eenieder die gelooft dat technologie een steeds belangrijkere rol gaat spelen binnen de gezondheidszorg. Immers biedt technologie vele kansen om de zorg te verbeteren of te optimaliseren, wanneer je het op de juiste manier inzet. De nieuwste ontwikkelingen op dit gebied wordt door een diverse groep aan sprekers toegelicht. Het congres is daarmee erg interessant voor jullie en jullie leden.

12 april staat in het teken van een congresdag, op 13 april organiseren we een mini-hackathon en diverse workshops gericht op softskills en business cases.

De sprekers op 12 april zijn onder andere:

  • Dr. Jonne Doorduin, technisch geneeskundige en assistant professor afd. Neurologie te Radboudumc. Jonne ontwikkelt en evalueert nieuwe technologieën voor diagnostiek en therapie bij patiënten met respiratoire spierzwakte.
  • Prof. Tim Leiner, hoogleraar cardiovasculaire radiologie te UMC Utrecht. Hij spreekt over de ontwikkelingen van artificial intelligence binnen zijn vakgebied.
  • Dr. Peter Rosier, arts functionele urologie te UMC Utrecht. Peter houdt zich bezig met technologische ontwikkelingen binnen het urodynamisch onderzoek.
  • Prof. Bram van Ginneken, expert op het gebied van deep learning. Met veel klinische voorbeelden zal hij uitleggen hoe deep learning imaging analysis de gezondheidzorg zal veranderen.

Daarnaast komen sprekers uit diverse vakgebieden aan het woord tijdens vier parallelle sessies. Zij lichten medisch-technische innovaties toe vanuit een klinisch, technologisch en bedrijfsmatig oogpunt. Met veel klinische voorbeelden vertellen technisch geneeskundigen daarnaast wat hun rol is in het zorgtraject. Ook focussen we op de beleidsmatige kant van de zorg; hoe komen innovaties veilig en effectief de kliniek in? Diverse consultants vertellen hoe dit proces zo optimaal mogelijk ingericht kan worden, zodat de patiënt hier snel van kan profiteren. En natuurlijk heeft de Koepel MT een inhoudelijke bijdrage aan het programma, waar Vera Lagerburg (klinisch fysicus in het OLVG) de Praktijkgids zal toelichten.

Voor meer informatie over het TiiM congres en de kaartverkoop ga je naar www.tiim-conference.nl. Let wel op, de kaartverkoop sluit op 1 april.

Gegevens

Begin:
12 mei 2019 @ 08:00
Einde:
13 mei 2019 @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

NVvTG
Site:
http://www.nvvtg.nl/

Locatie

de fabrique, utrecht