Mijn naam is Stephanie Wijbrandts en ik ben algemeen bestuurslid van de NVKI. Hoewel ik ooit droomde van de hogere hotelschool of een opleiding in journalistiek, ben ik na de middelbare school toch voor de techniek gegaan: ik heb technische bedrijfskunde op de TU/e gestudeerd. Gedurende de studie raakte ik al steeds meer geïnteresseerd in de zorg, eerst in de logistiek en vervolgens in de financiën. Na de studie ben ik bij Nictiz gaan werken, aan de operationele kant van het LSP. En in 2011 de KI opleiding gestart in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg (nu gefuseerd met het TweeSteden ziekenhuis).

Na de opleiding heb ik 4 jaar lang bij het Regionaal Zorg Communicatie Centrum te Eindhoven, het RZCC gewerkt. Hier was ik verantwoordelijk voor het programma management van de regio Zuidoost Brabant. Momenteel ben ik als adviseur werkzaam Luckt, een adviesbureau in regio Eindhoven. Binnen Luckt focus ik me met name op vraagstukken in ziekenhuizen en andere zorginstellingen vanuit de invalshoek van het zorgproces. Wel altijd gekoppeld aan een IT component.

Met de NVKI hoop ik het vakgebied van de klinisch informaticus meer op de kaart te zetten en bij te dragen aan het verhogen van kwaliteit van zorg in het land!

Het bestuur